Poliklinika Patela je otvorila svoja vrata 2009 g. kao produkt ideje dva vrhunska ortopeda (Saša Janković i Trpimir Vrdoljak) koji su prepoznali potrebu za zdravstvenom ustanovom koja bi se usko specijalizirala u području ortopedije i rehabilitacije sportskih ozljeda.

Nedugo nakon toga uključuju kineziologa Sašu Bašćevana i tako zaokružuju tim koji je danas odgovoran za više od 4000 uspješno izliječenih pacijenata.

Kasnije se timu pridružuju još dva visoko educirana kineziologa i fizioterapeuta.

Vrijeme je je da znanje i iskustvo koji je ovaj tim stjecao kroz godine podijelimo svima kojima je liječenja sportskih ozljeda područje interesa.

Edukacije će biti podijeljene po segmentima tijela:

  1. Liječenje ozljeda gležnja, stopala, Ahilove tetive i mišića potkoljenice
  2. Liječenje ozljeda koljena i natkoljenice te ozljeda prednjeg križnog ligamenta (prva edukacija)
  3. Liječenje ozljeda kuka, zdjelice i donjeg dijela leđa
  4. Liječenje područja gornjeg dijela leđa, gornjih ekstremiteta i vrata

Po prvi put će polaznici edukacije imati priliku raditi sa pacijentima koji su u procesu liječenja te na stvarnim primjerima “brusiti” svoje znanje. Vidjet će ogledne primjere rehabilitacije, ali i kompleksne slučajeve i pacijente koji imaju tegobe u rehabilitaciji i kako se njima pomaže da se vrate na teren.

 

1. edukacija

Tema prvog tečaja će biti rehabilitacija prednjeg križnog ligamenta (LCA) kao najkompleksnija i najizazovnija ozljeda za liječenje zbog koje mnogi sportaši završavaju svoje karijere i koja je u konstantnom porastu.